O čem? O tom!

marko.in_otaznik

Milé čtenářky a milí čtenáři, v úvodním článku tohoto blogu, mimo jiné bylo, že v dnešní době v módní branži chybí osobitost, individualita a vůbec ochotný přístup v obchodech s oblečením k Vám jako ke klientům nebo například v magazínech, k Vám jako ke čtenářům.

O pár dní později mi to potvrdily dvě kamarádky Petra a Eliška, když jsem se zeptal, kdy naposledy si užili nakupování, nebo vůbec ony ale i jejich kamarádky vyrazili nakupovat spolu a u toho si zašli třeba na oběd? Odpověď byla zcela jasná, že si to ani nepamatují a jediné, co je v dnešní době požitek při nákupech, je ten oběd. Magazíny už raději ani nečtou.

V obchodech a buticích se většinou setkáte s neochotou, přehršlí stejné, uniformní a ne příliš kvalitní módy. Bez jakéhokoliv servisu, nebo nedej bůh i jen úsměvu prodavačky, která Vám to nakupování nehodlá zpříjemnit (ano jsou to prodavačky, ani módní asistentky, ani stylistky v obchodech, ani manažerky oděvu… a ne, není na tom nic špatného, být prodavačkou / prodavačem je pěkná práce, sám svou módu prodávám a prodával jsem i cizí ať už v řetězci jako je Promod nebo luxusním brandu jako je Louis Vuitton). Ve všech časopisech, rok, co rok stejné rady, jen nové trendy a na stránkách návod jak obléct modelky 32 – 34 nejlépe s doporučeným oblečením za desítky tisíc. Kvalitní tisk, dneska aby člověk opravdu hledal.

Poté mě napadlo, že veselé nakupování čtyř rozverných kamarádek a čtení opravdu užitečných módních článků je dnes už jen fáma a pěkná scéna ze Sexu ve Městě.

 Shopping-Bags2

Proto je můj další krok jasný! Napsat tento týden výjimečně články dva (ano, jindy to bude jeden článek za týden). Tentokrát píšu jeden plánovaný, ten vyjde za několik dní a druhý tento neplánovaný, který právě čtete.  Ptám se Vás všech, o čem chcete číst dál? O tom, nebo tamtom?! Jaké rady, tipy a triky Vás opravdu zajímají, nebo které módní zákulisní informace byste rádi věděli? Mile rád se s Vámi podělím o možnost inspirace při psaní obsahu Marko.in blogu a vytváření tím faktoru „.in“!

Ten fyzický už spolu tvoříme, já navrhuji a šiji oblečení, vy ho nosíte. Teď se pojďme podívat i na ten virtuální a vědomostní faktor bytí „.in“.

Všechny dotazy a návrhy prosím posílejte na email: info@marko.in

Děkuji za spolupráci a těším se na Vaše podněty.

 

Marko Lopatić

p. s. zlým jazykům, ano mám dostatek vlastní inspirace a nápadů, pochybovali jste i o mé práci a já vesele navrhuji i šiji nové modely už sedm let v kuse… a to právě díky tomu, že poslouchám své klientky. Proto si mile rád poslechnu i své čtenářky a čtenáře. Má tvorba, je tu pro ně, ne do šuplíku ani ke mně do šatníku.

 

Marko.in_Marko Lopatic_photo_portrait

foto: Lukáš David

Zpět do obchodu