Stylisti a módní návrháři vs. řetězce

Marko.in_customer service

Jakou velikost, střih, barvu, který model a ještě to vše sladit s tím, co mám doma!!? Kdo to má všechno stíhat a vnímat mezi povinnostmi, co mám do práce, dětmi, manželem, kamarádkami, domácností a odvezením psa k veterináři? Jen některé z myšlenek honící se hlavou současné ženě. Minimálně prvních pět starostí uvedených na začátku tohoto odstavce za Vás můžou stíhat jiní. Stačí nakupovat na správných místech a získáte mnohem více, než jen pěkný kus oblečení.

Dnes si povíme o našich možnostech během samotného nakupování. Je důležité si vybrat model, barvu a střih, který Vám sedí. Popřípadě znát finty, jak na vlastní postavu. S tím vším by Vám měli pomoct právě prodejci nebo osoby na to specializované. Nikdo učený z nebe nespadl. Píšu dnes o tom, že každý z nás ovládá určité dovednosti a vidíme se „jen“ vlastníma očima v zrcadle - nanejvýš z vrchu, když se podíváme na špičky vlastních nohou.

Pod tlakem moderní doby a hyper produkce jsme si odvykli mít servis a pohodlí při nakupování. Co kdysi v době gentlemanů a Dam s velikým D bylo samozřejmostí je dnes nedostupné. Podívejme se na to, jaké máte možnosti?

Na smlouvy tu máme právníky, pro zdraví lékaře, na stravu nutricionisty. V módě jsou tu pro Vás stylisti a módní návrháři. Jsou tu od toho, aby Vám poradili, někdy vyvraceli tak časté fámy z naší branže. Stejně jako nepatří stroužek česneku do ucha, i když Vás to ucho bolí (vím z vlastní praxe), tak pokud máte bříško a boky, oversize halenka v prodloužené délce celkový dojem často spíše zhorší.

Rozdíl mezi těmito profesemi je ten, že stylista pracuje s už hotovými oděvy módních značek a návrhářů. Ty kombinuje, ladí a jak jméno jeho profese napovídá, stylizuje.

Módní návrhář tvoří vlastní oděv. Navrhuje, stříhá a šije.

 Marko.in_customize_sewing needle

Když si to srovnáme. Stylista na Vás najde to ideální oblečení z nepřeberného množství modelů a značek na trhu. Módní návrhář Vám ten ideální kousek pro Vás navrhne a ušije na míru.

Třetí možností je módní návrhář, který ovládá i styling. Každý hold máme ty schopnosti a dovednosti kombinované jinak. Poslední varianta je výhodná, těžko u jednoho návrháře najdete opravdu kompletní škálu oblečení, kterou můžete potřebovat od plavek, přes outdoor k večerním šatům. Je skvělé mít návrháře - stylistu, jehož práce se Vám líbí. Šaty, které si u něj vyberete, zabere přímo na Vás a poradí co k nim. Pomocí doplňků sladí Vaše večerní šaty, které jste si koupila už dříve. Případně společně projdete Váš domácí šatník.

Ve vlastní značce mám tyto pravidla nastavená jasně. Pokud Vám mé šaty nesedí, já i můj tým musíme být první, kdo Vám to poví. Najdeme model, se kterým budete naprosto spokojená. Objednáte si jinou velikost? Rovnou Vám můžeme vzít míry a vše upravit přímo pro Vás.

 Marko.in_customize_tape measure

Mezi další „maličkosti“ (čtěte: základní informace při výběru oblečení) patří i společná konzultace jak vybraný model kombinovat. Dá se nosit k džínům, pracovní halence i šatům? Se kterými barvami ho sladit, nebo jaký střih vybraný kus doplní a naopak čemu se při kombinovaní vyhnout.

Výhodou, kterou u nás oproti obchodním řetězcům najdete je takzvaná customizace. Přizpůsobení si Vašeho oblíbeného modelu dle možností ve vzorníku vlastním představám. 

V neposlední řadě si vychutnejte originalitu. U spousty domácích návrhářů najdete kousky dýchající odlišností na rozdíl od konfekce a současně nositelné a praktické.

Využijte benefity, které vám módní branže nabízí, možnost nakupování u domácích tvůrců, návrhářů a konzultace se stylisty.

U Marko.in si odnášíte vedle krásného oděvu i čas, během kterého máte svého privátního návrháře a stylistu. A to za cenu Vámi vybraných modelů.

 

 

Marko Lopatić

p. s. Milé čtenářky a čtenáři, dnešní ráno bylo přesně jedním z těch svěžích a chladnějších, když v 6:30 mnozí z nás vyráží do práce a hodí se mít dlouhé šaty, což už nebude platit odpoledne. Toť malý, praktický odkaz na minulý článek. Nebo ještě ten předchozí?

 

 

 

Zpět do obchodu